Over doorinzicht


Achter doorinzicht sta ik, Heleen Beukema (1971) gecertificeerd coach, trainer, sparringspartner en zelfstandig ondernemer.

Graag stel ik mij aan je voor. Na de studies Facilitaire Dienstverlening (specialisatie Projectinrichting) en Bedrijfsorganisatie & Perso-neelsmanagement, heb ik 12 jaar bij Heineken N.V. gewerkt in verschillende functies o.a. op het gebied van organisatieveranderingen, procesoptimalisaties en evenementenorganisatie.Tijdens deze leerzame periode raakte ik geboeid door de ‘werkende mens’ én wat hem of haar motiveert en beweegt. Het fascineert mij op welke verschillende manieren mensen werkzaamheden uitvoeren, zelfstandig functioneren en onderling samenwerken. En ik zie vaak mogelijkheden om je als individu, team en organisatie verder te ontwikkelen.

Door mijn geloof in ‘leren, doen, ervaren, reflecteren en uitwisselen’ besloot ik me verder te bekwamen in het begeleiden en adviseren van mensen in werksituaties. Ik volgde een driejarige opleiding tot coach en een training tot professional organizer. De opgedane kennis, inzichten en ervaringen smaakten echter naar meer.

In 2009 ben ik als zelfstandig ondernemer gestart met mijn bedrijf doorinzicht. Sindsdien verzorg ik met veel plezier coachingstrajecten, trainingen en workshops voor organisaties en midden- en kleinbedrijven (MKB) in verschillende branches (zie referenties). Voor een aantal trainingen werk ik samen met leuke, inspirerende en vakbekwame ondernemers.

In mijn werk onderzoek ik samen met mensen waar het ‘wringt’ in werksituaties, werkwijzen en samenwerkingen en wat hieraan ten grondslag ligt. Na het verkennen van de mogelijkheden en het uiteenzetten van de stappen geven we de oplossingen gezamenlijk vorm. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer mensen vitaal en veerkrachtig functioneren, hun creativiteit, tevredenheid en werkplezier groeit. En verlopen de communicatie, samenwerking en processen prettig en soepel, dan gaan de kwaliteit, productiviteit en resultaten met sprongen vooruit. Dit gezamenlijk voor elkaar krijgen, is voor mij een belangrijke drijfveer.


Nevenactiviteiten...

Van 2009 tot 2013 heb ik als voorzitter en programma manager van het Jonge Bedrijven Netwerk (JBN) Groningen met veel plezier het ondernemerschap in de regio gestimuleerd vanuit de gedachte 'verbinden, verdiepen en versterken'. Daarnaast ben ik in deze periode als coach nauw betrokken geweest bij o.a. de Ondernemersacademie van het Noorderpoort en haar ondernemers in opleiding.

Sinds 2013 help ik als coach andere ondernemers met het verbeteren van hun focus, werkwijzen, processen en samenwerking, waardoor er meer rust, overzicht en werkplezier ontstaat en er ruimte is voor de ontwikkeling en groei van hun bedrijf. Het blijft een voorrecht om met enthousiaste en ondernemende mensen samen te werken en ze te begeleiden in hun ontwikkelpad.


Ontspanning...

In mijn vrije tijd blijf ik oefenen met het boetseren van modellen, laat ik mij graag verwonderen door de natuur, cultuur, literatuur en kunst en geniet ik volop van gesprekken over uiteenlopende onderwerpen. De verbindende factor hiertussen zijn de contacten met inspirerende mensen.


Ben je inmiddels benieuwd naar mijn andere helft?

Neem dan gerust contact met mij op en bel 06 - 15 333 512 of stel hier je vraag. Je ontvangt van mij binnen 2 werkdagen een reactie.